Kuplapalloilu FAQ

Missä kuplapalloilla voi pelata?

Kuplapalloja voi käyttää ulkona nurmikentällä tai sisällä sisäliikuntasalissa. Esimerkiksi hiekkakenttä ei sovellu kuplapalloiluun, koska hiekka ja kivet naarmuttavat ja saattavat rikkoa kuplapallon. Sisäpelisaliksi kelpaa iso liikuntasali tai palloilusali. Salissa ei saisi olla pylväitä eikä peilejä.

Voiko kuplapalloja vuokrata?

Pelkkiä kuplapalloja ei vuokrata. Hintaamme sisältyy aina pallot, pelin ohjaus ja tuomarointi.

Voiko kuplapalloilla pelata talvella?

Talvisin (marraskuu-huhtikuu) pelaamme kuplafutista sisätiloissa, sillä lämpimissä saleissa on yksinkertaisesti paljon parempi ja mukavampi pelata kuin lumihangessa. Kuplapalloilu on hikistä touhua, joten saleilla on myös suihkumahdollisuus eivätkä vaihtopenkkiläisetkään jäädy.

Asiakas voi hoitaa salivarauksen itse haluamaansa saliin tai voimme hoitaa varauksen asiakkaan puolesta. Salivuokrat vaihtelevat salista riippuen.

Mitä hintaan kuuluu?

Käytämme peleissämme pelaajamäärästä riippuen 8-10 kuplapalloa. Hintaan sisältyy kuplapallojen lisäksi pallojen käytön opastus sekä pelin ohjaus ja tuomarointi. Pelejämme ohjaa 2 ohjaajaa.  Perinteisesti jaamme lopuksi kunniakirjat asiakkaan toiveiden mukaisesti muistoksi kuplapalloelämyksestä.

Teidän ei tarvitse huolehti kentän tai pallojen pumppaamisesta tai siivoamisesta. Tulette vain ja nautitte pelistä!

Mitä kuplapalloilla voi tehdä?

Tässä on oikeastaan vaan mielikuvitus rajana. Omassa pelivalikoimassamme meillä on useita yksilö- ja joukkuepelejä. Suosituin peleistämme on kuplafutis, jota pelataan 5-10 minuutin erissä. Muiden pelien kesto on noin 5 min / peli.

Räätälöimme kuplapallopelejä toiveiden mukaan. Tarvittaessa voimme luovuttaa myös kunniakirjan (esim. parhaalle pelaajalle tai joukkueelle). Kunniakirja on ilmainen. Mainitsethan tästä varausta tehdessäsi.

Kuinka monella pallolla pelaamme?

Ihanteellisin kuplapallojen määrä pelissä on 8-10 palloa. Mitä enemmän pelissä on palloja, sitä enemmän kontaktia ja vauhtia saadaan peliin. Tämän takia suosittelemme peliä vähintään kahdeksalle pelaajalle. Esimerkiksi kuuden pallon pelissä, peli jää usein turhan vaisuksi.

Kahdeksan kuplapalloa on optimi 8-14 pelaajalle, kymmenen tai kaksitoista palloa taas isommille ryhmille.

Pelin kesto vaihtelee tilaisuuden mukaan. Normaalisti pelailemme 1-2 tunnin pelejä, mutta myös pitemmät pätkät esim. tyky-päivinä on mahdolliset.

Onko kuplapalloilu raskasta?

Kuplapalloilu on suhteellisen raskasta. Tämän takia olisi hyvä jos pelissä olisi vaihtopelaajia. Pelaajien vaihto tapahtuu pelin tai erän jälkeen. Taukoja pidetään pelaajien toiveiden mukaan.

Kuplapallo painaa noin 8 kg. Palloa ei tarvitse kantaa, vaan pelaaja on kiinni valjaissa. Laji on kuitenkin normaalia jalkapalloilua huomattavasti rankempaa eli hiki on kyllä taattua!

Kenelle kuplapalloilu soveltuu?

Kuplapalloilu soveltuu kenelle vaan. Nuorin pelaajamme on ollut 11-vuotias ja vanhin 63. Pallojen koossa ja painossa on kuitenkin eroja ja pallon soveltuvuus kannattaa epävarmissa tilanteissa varmistaa meiltä. Lux Tampereen kuplapallot ovat aikuisten palloja ja soveltuvat näin ollen rajuihinkin peleihin nuorille (yli 15-vuotiaille)  ja aikuisille. Lasten palloja meillä ei ole.

Huomioithan painorajan  100 kg.

Peliä ei suositella pelaajille, joilla on selkä- tai polvivammoja.

Peli ei sovellu raskaana oleville.

Onko pallojen käytölle painorajaa?

Kyllä on. Pallon kestävyyden takia maksimipainoraja on 100 kg.

Miten kuplapallon sisällä pystyy hengittämään?

Kuplapallo ei ole umpinainen pallo.

Pallo puetaan niin, että pallon yläosa tulee n. 10 cm pään yläpuolelle ja alaosa noin polvien korkeudelle. Pää, ylävartalo ja kädet ovat pallon sisällä.  Ilma kulkee ja vaihtuu normaalisti ylä- ja alakautta. Pallo on muovia ja vaikka ilma kulkee, pallo voi rajuissa peleissä olla hyvinkin hiostava. Tämän takia pelipätkämme ovat n. 5-10 minuutin kestäviä, jonka jälkeen pelaaja voi riisua pallon hetkeksi pois.

Mahdunko varmasti palloon tai onko pallo minulle liian iso?

Pallomme soveltuvat aikuisille ja nuorille (ikäraja 15 vuotta). Käytössämme on erikokoisia kuplapalloja (pienellä ja suurella sisähalkaisijalla), joten jokaiselle löytyy varmasti sopivan kokoinen pallo.

Huomioithan kuitenkin painorajan 100kg.

Onko kuplapalloilussa tapaturmariskiä?

Mikäli noudatat ohjaajan turvallisuusohjeita, tapaturmariski lajissa on hyvin pieni. Toisaalta, kuten kaikessa urheilussa, pieni tapaturmariski (esim. nilkan nyrjähdys) on kuitenkin olemassa.

Pieniä kolhuja voivat saada polvet, mutta oikealla kaatumistekniikalla tämäkin on vältettävissä. Ohjaajamme käy läpi tarkemman ohjeistuksen aina ennen pelin alkua ja pitää huolen pelin aikana, että pallon käyttö on turvallista.

Itse kupla suojaa pelaajia kaatumisen aikana. Kaatuminen ei satu, vaan kellahdus tai voltti saa pelaajan korkeintaan nauramaan. Palloja ja kaatumista voi testailla rauhassa ennen pelin alkua.

Mitä jos peli joudutaan peruuttamaan?

Peruutukset on tehtävä viimeistään 7 vrk ennen peliä. Tätä myöhemmissä peruutuksissa veloitamme 30% pelin hinnasta sekä salin varausmaksun.

Ulkopeleissä säästä johtuvista peruutuksissa (kaatosade) asiakkaalla on mahdollisuus siirtää peli toiseen ajankohtaan. Mikäli peli sääolosuhteiden takia peruutetaan kokonaan, asiakas saa maksamansa maksun takaisin kokonaisuudessaan.